Quod lanserar handgjorda svensktillverkade doftljus med hållbart helhetstänk.

Vi går äntligen mot ljusare tider; våren är snart här och Quod lanserar sina härliga doftljus. Med sina lyxiga veganska doftljus tillverkade av ekologiskt sojavax, erbjuder grundarna Malin Myllymäki och Anna Göransson Södergren ett lite mer miljösmart alternativ för alla som vill njuta av doftljus utan dåligt samvete.

Än idag är många ljus tillverkade av antingen paraffin som är en restprodukt från oljeindustrin eller stearin som tillverkas av animaliskt fett. Att erbjuda konsumenterna ett naturvänligare alternativ är Quods bidrag till en lite mer hållbar värld.

SVENSKT HANTVERK

Quods alla delar av produktionen sker i Sverige, både ljus, kärl och kartong är genuint svenskt hantverk. Ljusmassan produceras i en liten fabrik utanför Stockholm och kärlen görs i Rörstrands gamla porslinsfabrik i Lidköping. Vart och ett av de vackra keramikkärlen har ett helt eget utseende, ett resultat av att de glaseras för hand. Tillsammans skapar kärlen med sin unika karaktär, en dynamisk och livfull kollektion. Kartongerna kommer från Norrmalms Kartongfabrik och är tillverkade för hand av återvunnet svenskt papper.
– Vi älskar svenskt hantverk och för oss var det viktigt att kunna använda oss av inhemska leverantörer i alla delar av vår produktion, säger Anna. Det har varit en spännande resa där vi har träffat en lång rad kreativa och talangfulla hantverkare och fått chansen att arbeta med de allra bästa.

HÅLLBARHET SOM GRUNDTANKE

Ett hållbart liv på alla områden och att värna om naturen är viktiga grundvärderingar för Anna och Malin. Det vackra kärlet kan efter att ljuset brunnit klart användas som vas för favoritblommorna eller som ett fint förvaringskärl.
– Vi har båda känt en vilja att leva ett mer hållbart liv. Quod blev ett steg i den riktningen och det känns bra att kunna lansera ett mer miljösmart och naturligt alternativ till många av de doftljus som finns på marknaden, säger Malin.

NATUREN OCH MÄNNISKAN SOM INSPIRATION

De båda grundarna har sina rötter i mode- och skönhetsbranschen, där de också hämtar mycket av sin inspiration. Men naturen är ändå deras största inspirationskälla, vilket återspeglas både i dofterna och i kärlens utseende.
– Vi ser våra olika dofter ungefär som sammansatta buketter, just därför har vi valt att kalla dem för buketter, säger Anna.

BOUQUET No1 Black Wood för tankarna till varma mysiga stunder framför en sprakande brasa. En mild och hemlighetsfull doft som fyller rummet med rökigt cederträ och kryddiga blad från kryddnejlika, blandat med toner av vanilj, ros och jasmin.

BOUQUET No2 Dry Vetiver är en modern och kryddigt fräsch doft inspirerad av atmosfären på ett lyxigt hotell. Friska toner av citrus blandas med en rik och träig bas av ceder, vetivergräs och mossa.

DOFTEN BOUQUET No3 Dramatic Cologne är ett spännande möte mellan kryddigt och blommigt. I denna lätt maskulina doft blandas mysk med svart vinbär och citrus.

BOUQUET No4 Amber Rose är både blommig och elegant. Den fräscha doften av ros berikas av cederträ och amber, detta tillsammans med de fruktiga tonerna av citron och svarta vinbär.

Ljusen finns att köpa i utvalda butiker samt på quodsthlm.com

För mer information kontakta: Malin Myllymäki, grundare 0705-178 780, Anna Göransson Södergren, grundare 0705-4063 00 eller på info@quod.se.

Högupplösta bilder finns att
ladda ner på quodsthlm.com/press under avsnittet “Pressmaterial”.

Ladda ner hela pressmeddelandet

Cart
  • No products in the cart.